‘IKEA brengt slimme Trådfri-badkamerlampen op de markt’

IKEA voegt binnenkort mogelijk weer een nieuw apparaat toe aan zijn slimme Trådfri-lijn. Tweakers ontdekte in een Duitse catalogus van het bedrijf namelijk twee slimme badkamerlampen met de naam Gunnarp.

De Trådfri-lijn van IKEA bestaat uit apparaten die een internetverbinding hebben en met een app, afstandsbediening of spraakassistenten aangestuurd kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de slimme verlichting die je in een gewone lamp kunt stoppen.

Badkamerlampen

Nu komen daar mogelijk dus twee badkamerlampen bij, die ook voorzien zijn van een internetverbinding. Net als de andere accessoires moet je deze dus ook met een app aan kunnen sturen. Je kunt ze verder met andere slimme apparaten in huis verbinden en met de afstandsbediening aan kunnen sturen.

IKEA-badkamerlamp

De beide lampen kun je dimmen. Ook kun je de kleurtemperatuur instellen in drie verschillende standen. Grootste verschil tussen de apparaten is dan ook de vorm: de één is rond en de ander vierkant. Je kunt de beide apparaten aan het plafon en aan de muur vastmaken.

Wanneer we de lampen in de winkel mogen verwachten en wat ze dan gaan kosten, is onduidelijk. De meubelgigant heeft namelijk nog niet op het nieuws gereageerd.