IKEA brengt zijn slimme rolgordijnen in augustus op de markt

IKEA rolgordijnen

Je bed uit om de gordijnen open te doen? IKEA wil dat verleden tijd maken met zijn slimme rolgordijnen Fyrtyr en Kadrilj. De gordijnen werden eind vorig jaar al aangekondigd, maar verschenen tot nu toe niet in de winkel. In augustus komt daar naar verwachting verandering in, meldt Tweakers.

De Zweedse meubelgigant verwacht dat aan het einde van augustus de eerste voorraad van de Fyrtur- en Kadrilj-rolgordijnen in de winkel ligt. De rolgordijnen zijn grijs en nog best aan de prijs: de kleinste Kadrilj kost je 100 euro en voor de kleinste Fyrtur betaal je 119 euro.

De rolgordijnen kun je op verschillende manieren aansturen. Zo kun je een afstandsbediening gebruiken, de TRADFRI-app of spraakbesturing. Er is ondersteuning voor slimme speakers, dus je kunt ook naar Google of Alexa gillen dat de gordijnen open moeten als je wakker bent geworden.

De twee verschillende versies van de gordijnen verschillen op het gebied van het doorlaten van licht. Waar de Fyrtur-varianten je kamer volledig verduisteren, laat Kadrilj een deel van het licht door. Voor ieder wat wils, dus. De gordijnen komen met afmetingen van 60 tot 140 cm breed, en zijn 195 cm lang.

Uitgesteld

Toen de gordijnen eind vorig jaar aan werden gekondigd, zei IKEA nog dat ze in februari dit jaar te koop zouden zijn. Dat was echter niet het geval. De winkel zegt nu dat dit was omdat “er een mogelijkheid was gevonden om de functionaliteit te verbeteren”. Die firmware werd geïmplementeerd voor de verkoop begon.