IKEA ontwikkelt goedkoop Smart Home systeem

Smart Home systemen zoals het draadloze lichtsysteem van de Philips Hue zijn leuk, maar wel een tikkeltje onbetaalbaar. Het is dan niet verassend dat IKEA, leider in betaalbaar interieur, zich nu bezig houdt met het ontwikkelen van een compleet Smart Home systeem. Futuristisch, modern, en boven alles: goedkoop.

De meubelgigant richt zich al tot de tech-markt met zijn draadloze oplaadsysteem, maar vanaf volgende herfst zal hun Home Smart II Lighting Collection alles naar een nieuw niveau tillen.

Dit draadloze lichtsysteem zal zich volledig aan de gebruiker aanpassen. Hoe ziet dit eruit? Nachtlampjes zullen het licht van de zonsopkomst imiteren, terwijl in de keuken de koffie automatisch gezet wordt – allemaal met een simpele druk op een wandknop of met je smartphone app.

En dit allemaal goedkoop. Althans, zo goedkoop mogelijk zegt Björn Block, hoofd IKEA Home Smart:

Let’s create smart solutions that make everyday life at home easier. And let’s create these solutions at prices so low that as many people as possible can afford them.

Het systeem zal bestaan uit een mini-afstandbediening dat verbonden is met de kleur-veranderende verlichting in het huis. Het systeem is zo gepersonaliseerd dat als jij de afstandsbediening meeneemt, de verlichting in de kamer zich naar jouw instellingen zal aanpassen. Zo kun je zelfs bepaalde lichtinstellingen opslaan met kleuren en geautomatiseerde settings als een ‘vakantie-modus’.

Het Smart Home systeem van IKEA bevindt zich nog in de test-fase en is nog niet op de markt verkrijgbaar. Wanneer dit wel zo zal zijn is nog niet bekend.

Benieuwd naar hoe dit Smart Home systeem er uit zal zien? Gizmodo stelde alvast een paar previews van het product beschikbaar:

1272226956555264358 1272226956621950822