Super Stream Me: het meest privacyschendende experiment ooit

De VPRO-programmamakers Tim den Besten en Nicolaas Veul, bekend van Oudtopia en Een man weet niet wat hij mist, keren dit najaar terug met de documentaireserie “Super Stream Me”. In dit  sociale experiment laten zij hun levens drie weken lang, 24/7, live streamen.

In de serie onderzoeken de twee lab-ratten, geïnspireerd door het boek “The Circle” van Dave Eggers, de toekomst van sociale media door die vijf stappen vóór te zijn.

Drie weken lang zullen de programmamakers elke seconde van de dag opgenomen worden met een camera. De camera live streamt alles wat zij doen, waardoor alles met de online kijker direct gedeeld zal worden. De kijker kan vervolgens live reageren op de levens van de twee heren. Hiermee onderzoeken de programmamakers wat het met hen doet als ze geen controle meer hebben over wat er gedeeld wordt, wat de emotionele gevolgen zijn en hoe dit hun privé-leven beïnvloedt.

Dit psychologische experiment kijkt naar hoe sociale media en technologische innovaties onze levens beïnvloeden. De livestream is vanaf eind augustus te volgen. Hierop volgend zal er in november een vierdelige documentaire worden uitgezonden, waarin psychologen, vrienden en kijkers terugblikken op het experiment.

Kijk voor meer informatie op de site van Super Stream Me.