‘In 2050 is robotseks gebruikelijker dan seks met een mens’

Her

Hoe ziet de toekomst van seks eruit onder de invloed van technologische veranderingen? De Britse futuroloog Ian Pierson heeft hier, in samenwerking met seksshop Bondara, onderzoek naar gedaan, schrijft The Telegraph. Hij voorspelt dat we over tien jaar de opkomst van seksrobots onder mensen met hoge inkomens gaan zien. En dat in de 25 jaar daarna robotseks verder zal toenemen, totdat het in 2050 belangrijker wordt dan seks tussen twee mensen.

Pierson ziet niet zozeer een belangrijke rol weggelegd voor fysieke seksrobots, maar vooral voor virtual reality in combinatie met seksspeeltjes. Over 20 jaar zal de meerderheid van de mensen seksspeeltjes hebben die samenwerken met virtual reality-seks, voorspelt de onderzoeker.

Dat is goed nieuws voor de markt van seksspeeltjes, die de afgelopen jaren jaarlijks met 6 procent groeide. Pierson verwacht dat die markt blijft groeien, doordat de aanbod door de technologische ontwikkeling steeds diverser wordt.

De onderzoeker denkt overigens niet dat seksrobots heel veel op echte mensen gaan lijken:

Een bewegende pop is iets anders dan een zeer gedetailleerde kopie van een mens, daarbij haken mensen af. Als je het ver genoeg weghoudt van iets zeer realistisch, zit je een stuk veiliger.