Apple wil meer met geldmarkt: in de toekomst pinnen op je iPhone

Pinnen iPhone

Tegenwoordig hoeven we onze portemonnee niet eens meer mee te nemen als we de deur uit gaan. Bijna iedereen kan tegenwoordig gewoon met zijn of haar smartphone betalen. En het lijkt erop dat Apple nog meer uit deze NFC-chip wil halen. Dat is goed nieuws voor kleine ondernemers: in de toekomst is het waarschijnlijk mogelijk om te pinnen met je iPhone.

Tikkie of bankoverschrijvingen

Het is je vast wel eens overkomen op de markt of in een winkel waar niet gepind kan worden. Je hebt geen cash geld bij je en dus vraag je degene om even een tikkie te sturen. De kans is groot dat hier verandering in gaat komen. Bloomberg laat weten dat je de iPhone in de toekomst als pinautomaat kunt gebruiken. De betalingen ontvangen de ondernemers via de NFC-chip in de iPhone.

Een slimme zet van Apple, want op deze manier hoeven zij niet meer te investeren in een derde partij om dit mogelijk te maken. Denk hierbij aan de losse pinautomaten. Het systeem wat Apple voor ogen heeft, lijkt veel op een al bestaand betalingssysteem: Square.

Pinnen op je iPhone

Vooral voor kleine ondernemers die in het bezit zijn van een iPhone is dit goed nieuws. Betalingen ontvangen wordt voor hen op deze manier een stuk makkelijker én het gaat sneller. Op dit moment is er overigens nog wel veel onduidelijkheid over de nieuwe mogelijkheid. Zo is het nog de vraag of dit onderdeel gaat worden van Apple Pay. Ook is er nog niets bekend over eventuele kosten die hier mogelijk aan verbonden zijn. De kans is echter groot dat Apple commissie gaat rekenen op de betalingen die de ondernemer ontvangt.

Beeld: Unsplash