Instagram gaat Clubhouse achterna en komt met functie Live Rooms

Instagram Live Rooms

Als Instagram ergens goed in is, dan is het wel in het achterna jagen van goedlopende apps. Waar je voorheen alleen nog met Snapchat filters kon toepassen en verdwijnende foto’s plaatste, gebruiken een hoop mensen daar nu Instagram voor. Nu de app Clubhouse door het dak gaat – als je niet precies weet wat Clubhouse is, lees dan dit artikel even – ziet ook Instagram daar een kans. En daarom lanceert het de nieuwe functie Live Rooms, waarmee het Clubhouse achterna gaat.

Instagram wil namelijk dat meer mensen tegelijkertijd live gaan op het sociale mediaplatform. En dus werd de nieuwe functie Live Rooms gelanceerd, schrijft The Verge.

Live Rooms

Dit houdt in dat je nu met vier mensen tegelijk kunt videochatten, terwijl anderen met jullie kunnen meekijken. Zo wordt het dus een live-uitzending van een videochat. Instagram zelf zegt dat ze hiermee mensen willen aanmoedigen om een talkshow of podcast te beginnen, maar als je het ons vraagt lijkt het wel verdacht veel op Clubhouse.

De vergelijking met Clubhouse is gemakkelijk te maken. Want bij Clubhouse open je een zogenaamde ‘room’ om – zonder camera op je gezicht – te kunnen kletsen over van alles en nog wat. Hierbij kunnen meer dan 10 mensen tegelijkertijd praten, en kunnen meer dan 8.000 mensen deze room volgen.

Instagram Live Rooms heeft hier veel van weg, alleen kun je hier met maximaal vier mensen tegelijk praten, en staat de camera hierbij wél aan. Iets wat een drempel kan vormen voor mensen om het te gaan proberen. Audio is tenslotte toch net iets toegankelijker dan video.

Instagram Live Rooms

Populair

Het is natuurlijk de vraag of de Live Rooms van Instagram net zo populair worden als Clubhouse. De kans is groot dat dit wel zo is. Het is een functie die Instagram op dit moment goed kan gebruiken. Ze willen hun gebruikers tenslotte tevreden houden en vooral niet kwijtraken aan een andere app. Een hoop gebruikers hebben een mega following op Instagram, die zullen ze niet zo snel meer krijgen op een nieuwe app.