Déze Nederlandse bioscoop is uitgeroepen tot mooiste filmtheater ter wereld

filmtheater Tuschinski

Als je een echte bioscoopliefhebber bent, dan is de kans groot dat je hier wel eens een film hebt bekeken. Zo niet, dan is het zeker aan te raden om dat eens te doen wanneer het weer mogelijk is. Want het is natuurlijk best bijzonder dat we in Nederland, in de hoofdstad Amsterdam, een filmtheater hebben staan dat als mooiste bioscoop ter wereld is uitgeroepen.

Filmtheater

We hebben het natuurlijk over het filmtheater Tuschinski. Het werd door het Amerikaanse magazine Time Out uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld. Een mooie titel op een mooi moment: Tuschinski bestaat dit jaar namelijk 100 jaar. Het is nog even afwachten of we deze bijzondere mijlpaal ook kunnen vieren. Officieel viert het filmtheater zijn verjaardag op 28 oktober.

Time Out magazine heeft in totaal 50 bijzondere bioscopen op een rijtje gezet. De concurrentie was pittig, maar toch werd ons Amsterdamse theater als nummer één verkozen. Nieuwsgierig geworden naar de andere bioscopen? Deze zijn gelukkig gewoon op de website van het magazine te vinden. Leuk om op te slaan op je bucketlist, voor wanneer je eindelijk weer eens kunt reizen.

Tuschinski

De reden dat Tuschinski is uitgeroepen tot mooiste bioscoop ter wereld, had vooral te maken met de paleisachtige uitstraling, zoals Time Out het beschrijft. Maar ook met de ‘elegante mix van art deco en art nouveau-stijlen, met strakke modernistische accenten’.

Ben je nog nooit in het Pathé Tuschinski theater geweest? Wanneer de maatregelen het weer toelaat, is het mogelijk om een audiotour te boeken. Hier alvast een voorproefje van de prachtige zalen:

pathé Tuschinski

Beeld: Tuschinski

filmtheater

Beeld: Tuschinski

Afbeelding: Kiev.Victor / Shutterstock.com