Je kunt de zelfstandige Oculus Go VR-bril nu kopen vanaf 219 euro

Oculus-Go-Mark-Zuckerberg-Facebook-F8

Je kunt vanaf nu de zelfstandige virtualreality-bril Oculus Go kopen. Dat heeft Oculus bekendgemaakt tijdens de F8-ontwikkelaarsconferentie. De bril werkt zonder dat je er een PC of smartphone aan hoeft te koppelen.

De headset heeft een LCD-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 WQHD. De resolutie is daarmee hoger dan die van de Rift, de eerste VR-bril van Oculus. In de headset zit verder een geïntegreerde miccrofoon en speaker. Het apparaat kan alleen hoofdbewegingen bijhouden.

De Oculus GO is helemaal draadloos te gebruiken, dankzij een ingebouwde accu. Ook krijg je er een afstandsbediening bij om simpele games en software te bedienen. Alle apps en games kun je via WiFi downloaden uit een online winkel. De software in de winkel verscheen eerder ook al voor de Gear VR van Samsung.

Kopen

De headset is vanaf nu te koop via de webwinkel van Oculus. Voor 219 euro heb je een versie met 32GB aan opslag, voor 269 euro een versie met 64GB aan opslag.

De headset moet later ook bij andere webshops en in fysieke winkels aangeboden worden. Het is echter nog onduidelijk wanneer dit gaat gebeuren.