Instagram start test met aparte messaging app Direct

instagram

Instagram is momenteel aan het testen met een aparte messaging app genaamd Direct, meldt The Verge. Hiermee trekt het medium de stekker uit de huidige inbox functie en wordt deze verplaatst naar een compleet aparte app. In de app kan je foto’s, video’s of tekstberichten naar je Instagram contacten versturen.

Niet de eerste keer

Gelukkig is het nog niet zover. Instagram is de nieuwe app momenteel aan het testen. Toch komt de test ons enigszins bekend voor. Facebook lanceerde in 2014 een dergelijke aparte applicatie voor Facebook. Hierdoor werden alle Facebook-gebruikers die een bericht naar iemand wilden sturen, geforceerd om de aparte Messenger app te downloaden.

De test met Instagram Direct is niet een volledig onverwachte zet. Dit geeft Facebook namelijk een derde messaging app, naast Whatsapp en Messenger. Instagram product manager, Hemal Shah, vertelt: “Direct is de afgelopen vier jaar aanzienlijk gegroeid binnen Instagram, maar wij kunnen het nog beter maken als het op zichzelf staat.”

Direct

De testversie van Direct werkt ongeveer hetzelfde als Snapchat. Je opent de app bij een camera-scherm. Als je niet een foto wilt maken, kun je ook naar beneden swipen om een tekstvenster te openen. Hierin kan je een bericht sturen naar een van je contacten. Links van het cameravenster open je een profiel scherm waar je alle instellingen kunt aanpassen. Rechts van het venster tref je je inbox aan.

Uitgelichte foto: Shutterstock.com