Intel steelt de show met 1200 drones tijdens openingsceremonie Winterspelen

Intel levert behalve computerchips ook spectaculaire droneshows. Het Shooting Star platform van de chipfabrikant kwam deze keer met 1200 drones, die onder andere de Olympische ringen vormden en een snowboarder in actie.

Pixels in de lucht

“Om een levensechte versie van de snowboarder te maken, gebruikte ons animatieteam een foto van een echte snowboarder in actie om de perfecte outline en vorm in de lucht na te bootsen,” zegt Natalie Cheung, de manager van drone lichtshows bij Intel. Nadat er een 3D-model is gemaakt van het plaatje, fungeert iedere drone als een ‘pixel in de lucht’.

Hoe spectaculair dat eruit ziet, kan je hieronder nog eens bekijken. Tijdens de Spelen wil Intel de drones vaker laten uitvliegen voor het aanwezige publiek, waarschijnlijk bij de uitreiking van de medailles. De kijkers thuis krijgen een vooraf opgenomen show te zien. Daarmee dekt Intel zichzelf in, want Pyeongchang is koud en winderig, wat niet de beste condities zijn voor drones.

Volgens de fans van Koreaanse boyband EXO lopen de verwachtingen na de droneshow van Intel hoog op. EXO treedt op tijdens het slotevenement van de Olympische Winterspelen. We zijn benieuwd of ze dit kunnen overtreffen.

Foto: Intel