Ninebot: de eerste robotbutler van Intel en Segway

Ninebot Segway

Tussen alle koelkasten, televisies en wasmachines op CES 2016 heeft Intel iets van een totaal andere orde laten zien: een robotbutler. De hardwarefabrikant werkt samen met Segway om een klein robotje met armen te maken dat de techniek van Segway als benen gebruikt. Met behulp van stembediening kun je met de robot praten en hem commando’s geven.

De Ninebot Segway is misschien niet de meest handige butler: zijn kleine armpjes zijn immers lang niet genoeg om bijvoorbeeld het huis mee op te ruimen of een deur voor je open te houden. De robot is dan ook vooral bedoeld voor verbale taken. Zo kun je hem vragen om gasten bij de deur te verwelkomen.

Intel en Segway hebben hun best gedaan om de Ninebot Segway zo menselijk mogelijk te laten overkomen. Zo bewegen de armen van de robot soms met enige willekeur en knipperen er twee, grote ogen bovenop. Dat moet de minibutler benaderbaar maken.

De functionaliteit van de robot zal in de komende maanden vermoedelijk uitbreiden: Intel geeft ontwikkelaars toegang tot het digitale brein van de machine, zodat ze nieuwe mogelijkheden kunnen verzinnen. Ontwikkelaars kunnen dan ook een speciale ontwikkelaarskit van de Ninebot Segway bestellen.

De Ninebot Segway zal in de tweede helft van 2016 worden verkocht.