SMARTSHOE 01: Slimme schoenen waardoor je nooit meer je veters hoeft te strikken

Het Franse Digitsole, die wij in september spraken op de IFA in Berlijn, hebben gisteren op de CES 2016 de SMARTSHOE 01 onthuld. Het bedrijf stond voorheen bekend om hun slimme inlegzolen die je voeten lekker warm hielden, maar doen er met volledig slimme schoenen nog een schepje bovenop.

De SMARTSHOE 01 beschikt over vijf primaire functies die via de bijbehorende app aangestuurd kunnen worden. Net zoals de slimme inlegzolen kunnen ook de slimme schoenen je voeten lekker warm houden: de zool in de SMARTSHOE 01 kan opgewarmd worden met één druk op de knop (in de app). Daarnaast houden de schoenen bij hoeveel stappen je zet en hoeveel calorieën je dagelijks verbrandt.

Het futuristische uiterlijk van de schoen is trouwens niet alleen visueel: deze staat namelijk grotendeels in dienst van de zelfstrikkende veters. Er zitten geen echte veters in de schoen, maar de SMARTSHOE 01 zorgt er wel voor dat hij zich automatisch straktrekt als je hem aandoet. Als laatste functie is de schoen continu bezig met het meten van de schokken als je neerkomt: op deze manier kan de app nog meer vertellen over je looppatronen.

De schoenen kunnen daarnaast ook nog eens draadloos opgeladen worden, zodat je niet elke dag een kabel in je schoen hoeft te steken. De SMARTSHOE 01 is overigens niet de enige slimme schoen die het Franse bedrijf heeft aangekondigd: er verschijnen ook meer gangbare sneakers en pumps. Die zijn echter niet voorzien van alle toffe functionaliteit waarover de futuristische SMARTSHOE 01 beschikt.

De SMARTSOE 01 gaat 450 dollar kosten en de sneakers gaan voor ongeveer 200 dollar over de toonbank. Alle modellen zijn te koop vanaf september, in zowel de VS als Europa.

Uit het archief: Digitsole op de IFA 2015