Intel maakt prachtige lichtshow met ‘dronezwerm’

Het vliegen van een drone is hartstikke gaaf als je het zelf doet, maar wat als anderen er naar kijken? Ook dat kan hartstikke gaaf zijn, bewijst een nieuwe video van Intel. De techgigant heeft een aantal drones van lichten voorzien, waarmee ze een prachtige lichtshow met hun eigen ‘zwerm’ vliegrobots konden maken.

De gebruikte drones zijn de eerste zwerm die ooit door de Amerikaanse Federal Aviation Agency (FAA) is goedgekeurd. Intel werkte met deze instantie nauw samen om de lichtshow mogelijk te maken. Met de show werd een nieuwe regelgeving gevierd, waarmee het binnenkort mogelijk is voor studenten om zonder vergunning voor onderzoeksdoeleinden met een drone te vliegen. Goed nieuws, want zo’n vergunning kan een half jaar op zich laten wachten.

Volgens de Amerikaanse regels moet iedere drone in de lucht door één piloot worden bediend, maar voor de zwerm van Intel werd een uitzondering gemaakt. Deze dronecluster bestaande uit 100 machines werd namelijk door één persoon bestuurd, die speciale software gebruikte om ze gezamenlijk door de lucht te navigeren.