Intel’s ‘merged reality’-bril Project Alloy vanaf eind dit jaar te koop

Intel Project Alloy

Intel kondigde in augustus aan een draadloze virtual-reality-bril te maken die zonder smartphone werkt. Het zogenoemde Project Alloy heeft vandaag een nieuwe mijlpaal bereikt, want tijdens CES werd bekend dat de headset vanaf het vierde kwartaal van dit jaar verscheept gaat worden.

Project Alloy maakt gebruik van merged reality, een combinatie tussen virtual reality en augmented reality. In dit geval betekent dat dat je video’s kunt kijken waar je volledig in ondergedompeld wordt, maar ook beelden kunt projecteren over de ruimte waar je in staat door die weer te geven via ingebouwde camera’s.

Draadloos

Interessant is verder dat de bril volledig op zichzelf staat, omdat alle hardware en computerkracht in het apparaat gebouwd zitten. Er zijn dus geen extra sensoren nodig, geen controllers en geen kabels.

In iedere bril zit een zevende generatie Core-processor van Intel, een beeldprocessor, een fisheye-lens en twee RealSense-camera’s. Ook een externe voedingsbron is geen vereiste, want Project Alloy heeft een eigen accu. De uiteindelijke versie wordt gemaakt in samenwerking met diverse partners, maar het is niet duidelijk wie dat dan zijn.

Intel Project AlloyHelaas is nog niet bekend wat de headset uiteindelijk gaat kosten. Ook weten we niet of de eerste modellen, die dus eind dit jaar verscheept gaan worden, versies zijn voor ontwikkelaars of producten voor consumenten.