Intel keynote op CES: Spektakelshow die recente problemen moet doen vergeten

Intel gaf een enorme show op CES 2018. De chipfabrikant heeft, na bijna twintig jaar de chipmarkt gedomineerd te hebben, te maken met stevige concurrentie.

Met de opkomst van AI worden andere eisen gesteld aan computerchips. Die wordt onder meer zichtbaar in de race om het produceren van zelfrijdende auto’s. Intel is in een heftige strijd verwikkeld met Nvidia en Qualcomm als het gaat om de chip van de toekomst. Aan de vooravond van Intel’s keynote, maakte Nvidia ook nog bekend Volkswagen en Uber binnengehaald te hebben als klant voor hun Drive IX platform.

Spektakelshow

En toen gebeurden Meltdown en Spectre. Intel moest op CES 2018 laten zien waarom ze het vertrouwen van de consument nog steeds waard zijn. Techjournalist Dieter Bohm maakte voor The Verge een backstage-filmpje waarin hij laat zien hoe Intel omgaat met die strijd:

En the struggle is real, zoals je hier kunt zien. Na een paar ongemakkelijke woorden vooraf over de recente bekendmakingen – je wordt door Intel van harte aangeraden alle software updates uit te voeren – zet de chipmaker alles in om het grote publiek aan ze te binden.

CEO Brian Krzanich start de keynote dan ook met aan te geven waarom ze er nog toe doen: sport. Het techbedrijf levert de tracking technologie waarmee tijdens de wedstrijd in realtime spelers en bal op het voetbalveld gevolgd worden. Verder waren er nog een zelfrijdende auto, een volocopter, een spectaculaire lichtshow met drones en acrobaten in LED pakken.

Zoals Bohm zelf al zegt doet Intel “er niet zoveel toe voor de consument. Het gaat om chips, en die koop jij niet.”