Boeing maakt een prototype vrachtdrone dat 226 kilo kan tillen

Boeing produceerde een prototype vrachtdrone in hun lab in de staat Missouri. Dat maakte de vliegtuigproducent bekend in een persbericht. Boeing liet daarbij ook weten dat het onbemande voertuig al succesvolle testritten heeft gemaakt.

De eerste vrachtdrone van Boeing kan meteen flink wat kilo’s meetorsen, 226 om precies te zijn. Het prototype werd ook in recordtijd gebouwd. De ontwerpers en ingenieurs van Boeing hadden slechts drie maanden nodig voor de bouw, inclusief het ontwerp. De drone is 4,5 meter lang en weegt bijna 340 kilo. Niet geschikt voor de gewone consument, dus. Boeing ziet de ontwikkeling van deze drone dan ook in een groter plaatje.

eVTOL drones

De drone is een zogenaamde eVTOL drone, wat staat voor ‘electric vertical takeoff and landing’. Greg Hyslop, CTO van Boeing: “We hebben de kans om het luchtvervoer daadwerkelijk te veranderen. In de toekomst zullen we terugkijken op deze dag als een grote stap in die ontwikkeling.”

Als je wel eens in een vliegtuig zit, is de kans groot dat het een Boeing toestel is. Boeing is vooral bekend als producent van passagiers- en vrachtvliegtuigen. Ze kochten eind vorig jaar dan ook Aurora Flight Sciences op, een bedrijf dat nu het eerste eVTOL-passagiersvliegtuig aan het bouwen is. Wie weet krijgen we dit jaar nog meer nieuws over Boeing en zijn eVTOL drones.