‘Internet of Things bereikt totale marktwaarde van $7 biljoen in 2020’

De marktwaarde van het ‘Internet of Things’ zal de komende 6 jaar een totale marktwaarde bereiken van liefst 7 biljoen dollar (!), dat is althans de uitkomst van een vernieuwde analyse en sentiment meting van onderzoeksbureau IDC. Volgens het onderzoek raken consumenten steeds meer vertrouwd met de technologie en zorgt het instappen van nieuwe merken voor deze significante groei.

Want een tikkeltje opvallend is de hernieuwde waardebepaling wel, wanneer we het rapport van het bedrijf van eind vorig jaar er bij pakken. In hun paper “Worldwide and Regional Internet of Things 2014-2020 Forecast” concludeerde IDC immers dat de markt op dat moment ‘slechts’ $1.9 biljoen waard was. Aan de andere kant omschreef Rob de Wildt, directeur Publieke Sector bij Cisco Nederland, eerder dit jaar al dat er alleen al in de Nederlandse publieke sector de komende jaren een markt gaat ontstaan van €36 miljard.

IDC ziet twee belangrijke aanjagers die er voor zorgen dat de markt zo explosief zal groeien in de komende 6 jaar. Ten eerste raken komen steeds meer consumenten in contact met ‘slimme tech’, waardoor het ‘Internet of Things’ een steeds minder abstracte propositie wordt. Daarnaast zien ook  steeds meer bedrijven het nut in van slimme thermostaten, airconditioners of stopcontacten, waardoor er forsere investeringen worden gedaan.

Volgens het onderzoek zou liefst 43% van de ‘connected’ Amerikanen willen investeren in een complete set van ‘slimme huishoudelijke apparaten’, terwijl men in Europa voorzichtig aan overstag lijkt te gaan voor veiligheids- en beveiligingstoepassingen als slimme rookmelders en sloten.

Hoewel IDC’s onderzoek er al lang en breed op zat voor dat Apple begin deze week hun aankondiging deed rondom SmartHome, benadrukt het onderzoeksbureau dat het instappen van grote partijen als LG, Samsung, Cisco en Apple er voor zorgen dat er steeds minder ‘mysterie’ is rond het begrip ‘Internet of Things’, waardoor een bredere adoptie alleen maar sneller lijkt te gaan.

Disclaimer: dit artikel maakt onderdeel uit van de serie ‘The Internet of Everything stories’, mogelijk gemaakt door Cisco.

Cisco_Footer2