Interview met Lionel Paillet over de introductie van Nest in Nederland

Tijdens de IFA in Berlijn deze week waren we in de gelegenheid om Lionel Paillet, de Europese directeur van Nest te interviewen. Vanochtend werd bekend gemaakt dat de Nest thermostaat en rookmelder dit najaar ook in Nederland verkrijgbaar zullen zijn. Voor klanten van Essent, maar ook gebruikers van andere energiemaatschappijen.

In het intervieuw gaat Paillet in op de ontwikkelingen die Nest de afgelopen tijd door maakte, en de ruim 5000 partners met wie het bedrijf inmidels samenwerkt. Zo kun je tegenwoordig ook je Mercedes, Jawbone Up of Whirlpool wasmachine verbinden met de Nest app.

Sinds de overname door Google, is er veel zorg geweest rondom de privacy van je gegevens bij Nest. Er zijn zelfs klanten die het apparaat direct de deur uit hebben gedaan nadat de aquisitie bekend werd gemaakt. Volgens Paillet staat privacy echter hoog in het vaandel binnen het bedrijf. Zo heb je als gebruiker altijd de optie om het delen van je persoonlijke informatie en data met derden uit te zetten, zelfs met Nest zelf.

Bekijk het complete interview in bovenstaande video.