Video: Hands on met de Withings Home beveiligingscamera

Tijdens de IFA 2014 in Berlijn kregen we de gelegenheid om het nieuwste product uit de Withings stal te bekijken: De Withings Home. Met de beveiligingscamera kun je niet alleen via je smartphone je huis in de gaten houden, maar krijg je ook alerts wanneer er (teveel) giftige stoffen in de lucht zitten.

Het cameraatje is verrassend compact, en heeft een bijzonder aantrekkelijk design. De zijkanten zijn afgewerkt met kunststof in blank hout effect, die mooi matchen bij de in mat witte boven- en onderkant van het apparaat. Al met al is het device niet veel groter dan een kop cappuccino, en dus een bescheiden maar mooie aanwinst voor je interieur.

Tijdens de lancering van het apparaat afgelopen donderdag in Berlijn, werd al snel duidelijk dat de Withings Home meer is dan een beveiligingscamera. Volgens marketing directeur Julien de Préaumont zorgt het apparaat er niet alleen voor dat je je huis beveiligd tegen ongenode gasten, maar ook tegen schadelijke stoffen in de atmosfeer.

In een demonstratie laat hij zien wat er gebeurt als hij een vochtig schoonmaakdoekje naast het apparaat legt: De app slaat meteen uit naar code rood, om de eigenaar van het apparaat te attenderen op de schadelijke stoffen die op dat moment in de lucht hangen. Wanneer je een raam open zet, zakt de luchtkwaliteit geleidelijk weer terug naar een gezond niveau.

In onderstaande video een korte impressie van de Withings Home. Het is de bedoeling dat het apparaat later deze maand ook in Nederland te bestellen is voor een adviesprijs van €219 euro.