Razer lanceert dit jaar een open-source Virtual Reality headset

Razer lanceert dit jaar de ‘OSVR’, ook wel de Open-Source Virtual Reality headset. Elk detail van de headset wordt onthult en de open-source software maakt het mogelijk voor developers om een ‘eigen’ versie te maken. Hiermee probeert Razer de positie binnen virtual reality te bemachtigen die Android heeft binnen de mobile markt.

Razer maakt en verkoopt ook haar eigen ‘Hacker Dev Kit’ om developers te ondersteunen. Deze kit zal rond juni op de markt verschijnen. Razer zet hiermee vol in op virtual reality.

De CEO van Razer, Min-Liang Tan, hoopt dat niet alleen individuele developers gebruik gaan maken van de headset. Bedrijven hebben volgens Tan ook de mogelijkheid om met de kit te gaan werken en hij hoopt dat hiermee de markt definitief op stoom komt. Tan is ervan overtuigd dat de producten stukken beter kunnen dan momenteel het geval is. Betere schermen, verschillende lenzen, eye-tracking en camera’s gaan het verschil maken. Het is een moeilijke switch van Razer, dat normaal gesproken hardware produceert.

ces-2015-banner-eventwall