Iedereen kan vandaag de beta van iOS 10 downloaden

iOS 10 beta downloaden

Apple brengt de nieuwe versies van zijn besturingssystemen altijd aan als beta, zodat ontwikkelaars er mee aan de slag kunnen. Om die te downloaden moet je je registeren als ontwikkelaar en daarbij sluit je een jaarlijks betaald abonnement af. Vorig jaar kwam Apple echter ook met gratis beta’s voor iedereen. Ook dit jaar kun je een publieke iOS 10 beta downloaden en ook macOS Sierra is voor iedereen gratis uit te proberen. De publiek beta’s zijn vanaf vandaag te downloaden.

Apple kondigde iOS 10 en macOS Sierra enkele weken geleden aan tijdens de WWDC. Belangrijkste toevoeging bij macOS is Siri voor de Mac. Leuk om uit te proberen! De toevoegingen bij iOS 10 zijn echter veel uitgebreider. Er zitten 14 nieuwe functies in het besturingssysteem en iCulture heeft de afgelopen tijd ook heel veel kleine vernieuwingen ontdekt.

macOS Sierra en iOS 10 beta downloaden

De iOS 10 beta downloaden kan door je aan te melden op de site van het Apple Software Beta Program. Daar kun je ook terecht voor de testversie van macOS. Je krijgt vanzelf een melding als de beta’s beschikbaar zijn. Het is echter af te raden om de beta’s te installeren op de iPhone, iPad of Mac die je dagelijks gebruikt. Betaversies zitten vol bugs en je accu gaat sneller leeg bij een beta. Je kunt beter een oud (test)toestel gebruiken.

Apple heeft helaas geen publieke beta’s aangekondigd van watchOS voor de Apple Watch en tvOS voor de Apple TV.