Gerucht: Nieuwe iPhone 8 krijgt volledig OLED-scherm mét gezichtsherkenning

iPhone 7

Er gaan al meerdere geruchten rond over de iPhone 8, waar Apple aan werkt en dit weekend is er weer een nieuwe opgedoken. Volgens de Apple-analist Ming-Chi Kuo onderzoekt Apple op dit moment nieuwe 3D Touch-mogelijkheden voor toestellen met een OLED-scherm en kijkt het naar nieuwe authenticatiemogelijkheden. De analist denkt dat het gaat om de nieuwste iPhone.

Kuo, een van de betrouwbaarste Apple-analisten, verwacht dat de vingerafdrukscanner uiteindelijk zal worden uitgebreid met een gezichtsherkenningssysteem. Bovendien zegt hij dat de Touch ID-sensor wordt verwerkt in het scherm. Door de technische obstakels verwacht men dat de iPhone dit jaar uitkomt (de iPhone 7S?) niet deze functies zal hebben, maar Apple is al wel begonnen met het onderzoeken van de techniek. Dus wie weet…

3D Touch

In de volgende iPhone kunnen we volgens Kou dus ook een nieuwe generatie 3D Touch-technologie verwachten. Het zou een nieuw type sensor bevatten waardoor 3D Touch gevoeliger wordt.

Voor de verwachte iPhone 8, die hoogstwaarschijnlijk een OLED-scherm krijgt, is het belangrijk dat de technologie versterkt wordt met een metalen structuur. Deze zou genoeg stevigheid moeten bieden, aangezien een OLED-scherm fragieler is dan de huidige displays van iPhone en je met 3D Touch wordt uitgenodigd harder te drukken.

Gezichtsherkenning

Op basis van de patenten die Apple de afgelopen jaren heeft ingediend, krijgt analist Kuo de indruk dat Apple flink zal investeren in beveiligingsfuncties. Apple ziet het liefst gezichtsherkenning, terwijl Samsung eerder kiest voor een irisscanner. Apple moet daarbij zien te voorkomen dat je met een foto van een gezicht op een toestel kunt inloggen.

Dit jaar bestaat de iPhone tien jaar, dus veel Apple-liefhebbers verwachten iets groots van het nieuwe model. Wat eerder al naar buiten kwam is dat de iPhone 8 een nieuw design zou krijgen met aan de voor- en achterkant een glaspaneel.

Daarnaast kunnen we heel misschien gaan rekenen op draadloos opladen. Volgens de meest recente geruchten krijgt de iPhone 8 sowieso een 5,8 inch OLED-scherm met ingebouwde sensoren en een ‘edge-design’. Maar het is nog maar afwachten wat daar in de praktijk van waar blijkt.