J.J. Abrams: ‘Een duidelijke verhaallijn ontbrak in laatste Star Wars-trilogie’

J.J. Abrams

Onlangs sprak J.J. Abrams met entertainment website Collider over de laatste Star Wars-sequel trilogie. De producent zorgde in deze trilogie voor het eerste en laatste deel en vertelt in het interview open over wat hij van het laatste deel vond.

Het tweede deel werd gedaan door Rian Johnson. En dat zorgde voor enige verandering in het verhaal. Zo was Ray niet de kleindochter van Emperor Palpatine, maar werd het een familielid van Obi-Wan Kenobi. En dat zorgde voor de nodige verwarring bij de kijkers.

Voorbereidingen

De voorbereidingen van de films ging al niet helemaal van een leien dakje. Star Wars: The Rise of Skywalker ondervond nogal wat problemen tijdens de productie. Zo stopte de directeur Colin Trevorrow in 2017 en werd Abrams vlak daarna ingehuurd. Dat was iets wat voor hem totaal onverwachts kwam nadat hij The Force Awakens had geproduceerd. Abrams moest het script herschrijven met schrijver Chris Terrio en het afhebben voordat de opnames begonnen in 2018.

Concreet plan

Aan J.J. Abrams werd dan ook gevraagd of het niet logischer was om de films te maken met een concreet plan van te voren. Waarop de producent antwoordde: “Er is niets zo belangrijk als het hebben van een concreet plan, maar je moet ook kunnen reageren op het onverwachte”.

Volgens Abrams is het vooral belangrijk om van te voren te weten welke kant je opgaat met een verhaal. “Je kunt nooit precies weten hoe het gaat lopen, maar ik heb geleerd dat het hebben van een plan het allerbelangrijkste is. Anders heb je geen idee hebt waar je naar opbouwt en waar je de nadruk moet leggen. Je moet naar een onvermijdelijk einde toewerken.”

Beeld: Shutterstock.com