Ideaal voor hardlopers: Deze draadloze Jabra-oortjes meten je hartslag

Jabra Elite Sport

In-ear hoofdtelefoons zijn inmiddels meer dan simpele muziekafspelers. Speciale sportedities worden gebruikt om allerlei data over je in de gaten te houden. Zo ook de Elite Sport van Jabra: deze draadloze oortjes bevatten een hartslagmeter, zodat je in één klap ziet hoe effectief bijvoorbeeld je hardloopsessie is.

Oordoppen met hartslagsensoren zijn op zich niet heel nieuw – Jabra maakt ze zelf ook al een tijdje – maar de meesten zijn voorzien van een snoer. Tot nu toe zijn er slechts een paar draadloze alternatieven, zoals de Bragi Dash en Gear IconX van Samsung.

De oortjes van Jabra zijn stiekem volwaardige fitnesstracker. Naast je hartslag wordt ook afgelegde afstand, tempo, je wandelroute, verbrande calorieën en andere data bijgehouden. Die data kan je inzien met behulp van een bijbehorende smartphone-app. De doppen zijn volgens Jabra waterafstotend, waardoor je geen zorgen hoeft te hebben over regenbuien.

Heel lang kun je er trouwens niet op uit met de Elite Sport – na drie uur is de stroom op. Lang genoeg voor een flinke sportsessie, maar dit zijn duidelijk geen oordoppen om mee een dag op pad te gaan. Jabra gaat de Elite Sport vanaf eind oktober verkopen voor 250 dollar, omgerekend ongeveer 225 euro.