Nvidia en Baidu werken samen aan platform voor zelfrijdende auto’s

Inmiddels lijkt zo’n beetje iedereen met zelfrijdende auto’s bezig te zijn. De nieuwste samenwerking:¬†chipfabrikant¬†Nvidia en de Chinese Google-concurrente Baidu. De twee willen een volledig platform voor zelfrijdende auto’s maken, dat er dus voor zorgt dat ieder voertuig autonoom kan rondrijden.

Dat maakte in elk geval Nvidia-CEO bekend tijdens de Baidu World Conference. Hij zei volgens TechCrunch:

We gaan onze technische mogelijkheden, onze expertise in kunstmatige intelligentie en de vaardigheden van twee wereldbedrijven samenbrengen. Door dit te doen, zullen we een ‘cloud-to-car’ platformarchitectuur leveren dat auto’s binnen enkele jaren de weg op moet krijgen.

Met het initiatief moet Baidu uiteindelijk zelfrijdende taxi’s de weg op krijgen. Het moet een compleet open platform worden, waardoor iedere autofabrikant samen met Baidu en Nvidia een voertuig open kan maken.

De concurrentie op de zelfrijdende taximarkt lijkt steeds groter te worden. Uber gaat al zelfrijdende taxi’s de weg opsturen. In de tussentijd werkt Google aan zowel een taxidienst als zelfrijdende voertuigen, die het ook kunnen opnemen tegen Baidu’s plannen.