Jabra brengt oordoppen op de markt voor mensen met licht gehoorverlies

gehoorverlies Jabra

Jabra komt met een tussenstap tussen gehoorapparaten en koptelefoons. Het audiomerk brengt namelijk oordoppen op de markt die speciaal bedoeld zijn voor mensen met licht gehoorverlies. Daarmee vormt het een brug tussen de normale oordoppen die zij al verkopen en gehoortoestellen.

Licht gehoorverlies

Deze oordoppen zijn bedoeld voor mensen met licht tot matig gehoorverlies, die zich nog niet over willen geven aan een (duur) gehoorapparaat. Het zijn kleinere dopjes dan de oordoppen die we voor muziek gebruiken. Het bijzondere aan de Jabra Enhance Plus-oordoppen is dat ze voor muziek kunnen worden gebruikt, maar ook microfoons en software bevatten die stemmen rondom de gebruiker isoleren, versterken en het rondzingen van de geluiden tegengaan.

Dat is eigenlijk het omgekeerde als wat de Jabra Elite Active 75t oordoppen doen: die hebben namelijk een noise cancelling-functie, waarmee omgevingsgeluiden gedempt worden. Bij deze nieuwe Enhance Plus-oordoppen worden de omgevingsgeluiden juist versterkt.

Accuduur

Zoals we gewend zijn van Jabra, is ook de accuduur van deze oordoppen erg goed. De oordopjes gaan maar liefst 10 uur achter elkaar mee, of zelfs 30, als je de tijd met het laaddoosje meerekent. In de bijbehorende app kunnen ook deze oordoppen helemaal gepersonaliseerd worden.

Medisch hulpmiddel

De oordopjes komen in eerste instantie uit in Amerika, waar ze zijn goedgekeurd als medisch hulpmiddel. Voor andere regio’s moet Jabra eerst nog goedkeuring krijgen. Wat de prijs van deze oordoppen precies zal worden, heeft Jabra nog niet bekend gemaakt. Zelf zegt het bedrijf dat deze waarschijnlijk duurder zullen worden dan de reguliere oordoppen, maar goedkoper dan een volledig hoortoestel.

Jabra Enhance Plus

Beeld: Jabra

Beeld: Unsplash