Japan zet vol in op zelfrijdende taxi’s tijdens de Olympische Spelen 2020

Elk bedrijf lijkt tegenwoordig bezig te zijn met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, maar in Japan hebben ze iets anders op bedacht. Het bedrijf Robot Taxi heeft namelijk bekend gemaakt dat ze begin volgend jaar tests gaan uitvoeren met autonome taxi’s.

Volgens The Wall Street Journal begint het bedrijf met het aanbieden van ritjes aan zo’n 50 personen in Kanagawa, net buiten Tokio. Mensen die deelnemen aan de test worden met de taxi’s vervoerd naar lokale winkels en bedrijven en keren ook per zelfrijdende taxi terug naar huis. Tijdens de tests zal er wel een persoon aan de bestuurderskant plaatsnemen, zodat er niets verkeerd kan gaan.

Als de tests succesvol zijn, hoopt Robo Taxi dat de dienst in 2020 op meer plaatsen kan worden uitgerold, waaronder tijdens de Olympische Spelen van dat jaar in Japan. Daarmee wil Japan zijn innovatiekracht benadrukken en laten zien wat er allemaal al mogelijk is op gebied van moderne technologie. Er wordt ook gekeken naar mogelijke samenwerkingen met Uber en Google Car om de wetgeving zo snel mogelijk up-to-date te krijgen en zelfrijdende auto’s op grote schaal mogelijk te maken.

Het is vooral de bedoeling dat de taxi-dienst ingezet gaat worden op plekken waar geen openbaar vervoer komt. De promotievideo van het bedrijf richt zich niet op de doelgroep jongeren, maar vooral op oudere mensen die vaak buitenaf wonen.