Japans bedrijf maakt een handmassageapparaat speciaal voor gamers

Handmassageapparaat voor gamers

Alle gamers weten dat je handen behoorlijk kunnen verkrampen na een paar uur spelen. Het Japanse bedrijf Bauhütte heeft daar nu een oplossing voor gemaakt: een handmassageapparaat speciaal voor gamers.

Bauhütte stelt zelf dat de vingers van gamers behoorlijk vermoeid kunnen raken tijdens het spelen van een spel. Het handmassageapparaat, waar Tweakers over schrijft, moet dat probleem oplossen. Met het apparaat kun je je vingers opwarmen met een heater, wat voor het spelen handig zou zijn. Tussen het gamen door kun je in pauzes je handen laten masseren, waardoor de bloedcirculatie toe zou nemen. En na het spelen kun je het apparaat gebruiken om af te koelen en de stijfheid uit je vingers te laten masseren.

Die massages worden gegeven aan de hand van een vijftienlaags airbag, die om iedere vinger heen zit. Daarnaast zit er een shiatsu-plaat in, die in het midden van je palm terecht komt. Deze onderdelen bieden twee verschillende massages. Je hebt een overall course, wat een shiatsu-massage is die de stijfheid uit de palm haalt, en een speciale modus voor je vingers. Daarnaast zit er een verwarmingselement in, zodat je je handen kunt verwarmen en de bloedcirculatie kunt verbeteren.

Heeft dit nut?

Dit klinkt natuurlijk allemaal wat bizar: de meeste gamers spelen gewoon spelletjes, zonder handmassages. Maar Tweakers benadrukt dat het toch wel nut kan hebben. De RSI Vereniging Nederland zegt namelijk dat als je RSI wil voorkomen, het goed is om regelmatig pauzes te nemen en om te ontspannen. Nadeel is wel dat met dit apparaat alleen je handen worden aangepakt en niet ook je pols, arm of schouder. Juist daar kun je ook last van RSI krijgen.

Het apparaat is in Japan te koop voor zo’n 130 euro. Helaas voor ons is het apparaat in Nederland niet te koop, maar er zijn op Amazon wel andere handmassageapparaten te vinden. Mocht je dus echt nieuwsgierig zijn, dan kun je een ander apparaat uitproberen.

Foto: Bauhütte