Maak je huis nóg praktischer met deze slimme kraan zonder knoppen

Ben je wel fan van wat slimme, technische snufjes in huis? Dan is de kans groot dat je wel het een en ander voorbij hebt zien komen van de CES 2022, de beurs in Las Vegas waarbij fabrikanten hun nieuwste producten tonen. Een product dat ons opviel: de slimme kraan Moen Smart Faucet, die je bedient met wapperende handen of je stem.

Slimme kraan

Op zich is het niets nieuws dat een kraan te bedienen is via motion control, ofwel: hij gaat aan omdat jij je handen eronder wappert. Het nieuwe hieraan is wel dat je deze in je eigen keuken kunt gebruiken, in plaats van op een openbaar toilet. De Moen Smart Faucet is er eentje die helemaal geen knoppen heeft. Wil je het water warmer of kouder instellen? Dat doe je via bepaalde handgebaren of via voice control via Amazon Alexa of Google Assistent. Je kunt bepaalde handgebaren instellen om koud, warm of lauw water uit de kraan te krijgen. Nog een handig voordeel van deze slimme kraan is dat je om een precieze hoeveelheid water kunt vragen. Handig als je aan het bakken bent, of één kopje thee nodig hebt.

Deze kraan zouden we niet slim noemen als je ‘m niet kon koppelen aan je smartphone. Hiermee kun je de kraan bedienen en kun je de standaardinstellingen bepalen. Ook is het mogelijk om verschillende settings aan te passen door middel van handgebaren.

Moen Smart Faucet

Beeld: Moen

Nog even geduld

De kraan werd gepresenteerd tijdens de CES 2022 en dat betekent ook dat deze kraan zó nieuw is, dat-ie nog niet op de markt is. Vanaf april zal deze in Amerika beschikbaar zijn. De kans is groot dat de slimme kraan daarna ook in de rest van de wereld beschikbaar wordt gemaakt. In Amerika zal-ie voor zo’n 675 dollar op de markt worden gebracht. Voor extra features betaal je een meerprijs.

Beeld: Moen