De slimme Leios-matras past zich aan als je rugpijn hebt

Het Japanse bedrijf Molten Corp wil ervoor zorgen dat je nooit meer je matras hoeft om te draaien. Zij hebben de slimme matras Leios uitgerust met speciale sensoren, die in de gaten houden of je comfortabel ligt. Is dat niet het geval? Dan wordt de matras op de juiste plekken opgevuld met lucht. Volgens de makers heb je hierdoor ’s ochtends minder snel last van je rug, en kan bloed ’s nachts beter doorstromen.

De slimme matras helpt je om beter te slapen, maar hij functioneert tegelijk ook als een slaaptracker. Een speciaal schermpje laat zien wanneer je ’s nachts precies hebt bewogen, zodat je slaappatroon goed in beeld wordt gebracht. Het scherm laat ook live zien waar de meeste druk op de matras wordt uitgeoefend, waardoor je zit waar je mogelijk oncomfortabel ligt.

Leios matras

Leios is ontworpen voor Japanse ouderen, maar sluit tegelijk prima aan op de groeiende ontwikkeling van slimme apparaten voor in huis. De grootte van de matras kan echter voor complicaties zorgen: de matras zelf is slechts 193 centimeter lang. Hij wordt in Japan verkocht voor 800.000 yen, omgerekend een vrij forse 6250 euro.