Jawbone: ‘Geruchten over nieuwe richting zijn niet waar’

Jawbone

Afgelopen week doken er ineens grote geruchten op over Jawbone. Het bedrijf zou van plan zijn om de speakerdivisie te verkopen en fitnesstracker Jawbone Up van de markt te halen, zodat het zich beter kan richten op medische wearables. Het zou de totale richting van het bedrijf omslaan – op een moment dat Jawbone in een nare concurrentiestrijd is verwikkeld met Fitbit. De geruchten blijken alleen niet te kloppen.

Althans, het bedrijf ontkent. Het gadgetbedrijf leverde het volgende statement aan Engadget:

Speculatie over dat Jawbone de wearablesmarkt gaat verlaten of helemaal stopt met opereren, klopt niet. We blijven gericht op innoveren met geweldige wearableproducten. Het bedrijf is nog nooit eerder zou enthousiast geweest over wat er in de maak is.

Het is wel een wat vaag statement. Het techbedrijf zegt hier immers zich te blijven richten op de wearablesmarkt, maar in theorie kan dat door fitnesstrackers zoals de Up te vervangen met medische apparaten. Het bedrijf benadrukt echter ook dat eerdere geruchten niet waar zijn.

De wearablegigant verkeert zich nog steeds in zwaar weer. Onlangs moest het bedrijf 15 procent van zijn personeel ontslaan en de rechtszaak met Fitbit lijkt nog nergens op uit te komen. Het is ook alweer een tijd sinds Jawbone een product uitbracht, dus er zal binnenkort wel iets binnen het bedrijf moeten gebeuren. Anders riskeert het wellicht alles.