‘Jawbone stopt met speakers en focust zich helemaal op gezondheidswearables’

Jawbone is de afgelopen jaren actief geweest op twee markten: die van fitnesstrackers en die van bluetooth-speakers en headsets. Het bedrijf zou volgens diverse bronnen plannen hebben om zijn focus te veranderen. Het zou proberen zijn speakertak te verkopen, schrijft Fortune. Het bedrijf zou zich vervolgens helemaal willen focussen op gezondheidsproducten.

En de plannen daarvoor gaan verder dan de fitnesstrackers die het bedrijf nu maakt. Het gerucht ging zelfs heel even dat Jawbone af zou willen van de Up, de bekende fitnesstracker van het bedrijf. De huidige voorraden zouden zelfs worden verkocht. Inmiddels zijn die geruchten ook alweer ontkracht.

Het lijkt er in ieder geval op dat het volgende product geen nieuwe fitnesstracker is. In plaats daarvan zou Jawbone werken aan een gezondheidstracker die gebruikt kan worden voor professionele medische toepassingen. Een zeer accurate hartslagmeter zou onderdeel zijn van dit project. De officiële aankondiging zou gepland staan voor deze zomer.

Het product zou wel eens de laatste overlevingskans kunnen zijn voor het bedrijf. Het marktaandeel in beide markten waar Jawbone op dit moment actief is, is de laatste jaren sterk gekrompen. Op de markt van fitnesstrackers ondervindt het bedrijf veel concurrentie van Fitbit en de Apple Watch en daarnaast wordt de Up-historie gekenmerkt door technische problemen.