Je kunt je apparaat nu al klaarmaken voor Google Stadia

Google Stadia

Het is bijna zo ver: op 19 november verschijnt Google Stadia, de streamingdienst voor games. Maar je kunt je apparat nu al klaarmaken voor de lancering. De app voor Android is namelijk nu al te downloaden in de Google Play Store, ontdekte 9to5Google.

De app wordt gebruikt om spellen te kopen, je account te beheren en je controllers te beheren. Ook kun je via de app je games streamen naar een Chromecast Ultra. De app moet uiteindelijk dan ook op zowel iOS als Android beschikbaar zijn, maar is er nu dus alleen voor Android.

Eerste indruk van de app

Als je de app downloadt, kom je al terecht naar een eerste pagina met daarop reclame voor Destiny 2. Ook is er een knop met de tekst ‘Get Started’. Via daar kun je een account selecteren, die je vervolgens moet bevestigen. Goed om te weten is dat je later niet van accounts kunt wisselen.

Vervolgens kom je op een scherm waar je de uitnodigingscode van je Stadia Founders- of Premiere-kit kunt invullen, of via de Buddy Pass van een vriend. Zonder een code kun je vooralsnog niet verder in de functies van de Stadia-app kijken.

Toch is er al wel meer bekend over de app, via de Play Store zelf. Via een ‘Home’-tabblad kom je bij je games, waar een grote speelknop op staat. Ook is er een ‘Explore’-tabblad, waar je mogelijk relevante berichten uit de gemeenschap kunt zien.

Om echt te gamen, moeten we helaas nog even wachten. De dienst lanceert pas op 19 november en dan moet je dus ook nog eens een code hebben. Maar we komen er wel steeds dichterbij!

Foto: Shutterstock.com