Mijlpaal voor Apple Arcade: 100 games in bibliotheek

Apple Arcade

De strijd om de gamediensten is losgebarsten, en Apple stond met zijn Apple Arcade vooraan in de rij. Deze dienst, waarmee je voor 5 euro per maand onbeperkt games kunt spelen, verscheen namelijk halverwege september al. En nu is er een eerste mijlpaal: er zijn honderd spellen aanwezig.

Het was Engadget die opviel dat de bibliotheek van Apple Arcade nu uit honderd verschillende spellen bestaat. Dat is een flinke mijlpaal, als je bedenkt dat de dienst in september nog maar 54 games bevatte. De bibliotheek is dus bijna verdubbeld.

Al die games zijn speelbaar op iOS, iPadOS, macOS en tvOS. Met andere woorden: je kunt de games op alle apparaten van Apple spelen. En daar betaal je dan 5 euro per maand voor.

Nieuwe spellen

De bibliotheek bestaat nu uit onder meer vervolgen op oudere spellen. Sociable Soccer is bijvoorbeeld een vervolg op Sensible Soccer uit de jaren ’90. In het nieuwe spel verzamel je kaarten van spelers en representeer je je favoriete voetbalclub.

Daarnaast is er UFO on Tape: First Contact, een vervolg op UFO on Tape voor de iPhone uit 2010. Dit is een AR-spel dat je de ervaring geeft alsof je een UFO-jager bent. Verder zijn er puzzelspellen als Marble It Up: Mayhem en Discolored. En dat is slechts een deel van het aanbod.

Het aanbod blijft bovendien groeien. Apple zelf adverteert inmiddels met 100+ beschikbare spellen. Vanaf deze herfst moet het aantal games namelijk inderdaad de honderd stuks gaan overstijgen.