Lenovo presenteert Yoga Book C930 met een E Ink-scherm in plaats van een toetsenbord

Lenovo-Yoga-Book-C930

Wie zegt dat je een fysiek toetsenbord nodig hebt op een laptop? Lenovo in ieder geval niet. Op de nieuwe Yoga Book C930 is het toetsenbord namelijk vervangen door een touchscreen, waardoor je er ook op kunt tekenen. En dat scherm is ook nog eens een E Ink-scherm. Dat meldt het bedrijf in een blogbericht.

Het E Ink-scherm kan zowel een toetsenbord als een digitaal papiertje voor notities en schetsen zijn. En met een druk op de knop verander je het geheel ook nog eens in een e-reader, mocht je even een boek of een artikel willen lezen. Daardoor is de laptop behoorlijk veelzijdig.

Het QHD-scherm is 10,8 inch groot en bevat een IPS display met een 2K resolutie. Het apparaat zelf is verder vrij dun. Heb je hem opengeklapt, dan is hij slechts 4 millimeter dik. Is hij dicht, dan is hij 9,9 millimeter dik. Het geheel is dan ook vrij licht, met een gewicht van slechts 775 gram. Handig als je hem mee wilt nemen onderweg.

Dolby Atmos

Verder heeft het apparaat een accu die 10 uur mee gaat op een lading. Ook zitten er twee speakers in en bevat het apparaat Dolby Atmos-geluid, zodat je echt in een video of film kunt verdwijnen. Verder wordt Dolby Vision HDR ondersteund, om je films nog net dat beetje extra te geven.

De laptop komt verder met ondersteuning voor Cortana van Microsoft en Alexa van Amazon. Dankzij de speakers kunnen de assistenten je spraakopdrachten zelfs van 4 meter afstand horen, ook als de laptop in stand-by staat.

De laptop is vanaf eind september te koop vanaf 999 euro.