Je kunt ’s werelds goedkoopste 3D-printer nu voor thuis bestellen

De succesvolle Kickstarter-lancering van de 199 dollar kostende QU-BD One Up 3D-printer bewees vorig jaar dat veel mensen op een goedkope 3D-printer voor thuis zitten te wachten. Meer dan veertienhonderd backers droegen in totaal vierhonderdduizend dollar bij aan de campagne die het originele doel op slechts negenduizend dollar had gesteld.

The Little Rock, het bedrijfje achter de printer, probeert sindsdien alle bestellingen te verwerken maar heeft het voor elkaar gekregen om een nieuwe versie van de 3D-kit te lanceren en neemt binnenkort zelfs nieuwe bestellingen aan. Volgens een medewerker is het bedrijf nog steeds bezig om de printers naar alle Kickstarter-backers te versturen maar hopen ze vanaf volgende maand ook nieuwe bestellingen te kunnen versturen.

Een grote omslag voor een klein familiebedrijfje in korte tijd; want de campagne werd nog geen zes maanden geleden afgerond en het bedrijf je heeft dus al bijna de eerste golf bestellingen – die vijftig keer zo groot was als verwacht – verstuurd en neemt nu al nieuwe bestellingen aan. Volgens Little Rock zelf is de sleutel hiertoe dat de 3D-printers niet in elkaar gezet worden, maar los worden verstuurd.

Hoewel steeds meer bedrijven inmiddels betaalbare 3D-printers voor consumenten ontwikkelen is de QU-BD wel erg goedkoop én in tegenstelling tot andere printers dus klaar voor verzending. Altijd al 3D-objecten willen printen? Dan is dit je kans, bestel de printer nu hier.