Jewelbots wil meisjes leren programmeren met slimme armband

Programmeren klinkt lang niet voor iedereen als een droomjob, al helemaal niet als je een tienermeisje bent. Het vak wordt vooral uitgeoefend door mannen, maar daar kan wel eens verandering in komen. Jewelbots wil namelijk laten zien dat programmeren wel leuk en interessant kan zijn, ook als je een meisje bent.

Een slimme armband moet hierbij gaan helpen. Het Kickstarter-project voor de wearable heeft al meer dan het gestelde doel van 30.000 dollar opgehaald. De teller staat op dit moment op meer dan 70.000 dollar. De wearable is open-source, zodat meer meiden worden aangemoedigd om te leren programmeren. De armbanden bestaan uit vier LED-lampjes en een motortje en zijn via bluetooth te verbinden. De slimme armbanden staan met elkaar in verbinding via een draadloos mesh netwerk, waardoor je dus geen telefoon nodig hebt.

ee1a1ffe9e5677aaa3c1f48760da7017_original

De Jewelbot kan detecteren wanneer een vriend of vriendin, die dezelfde wearable draagt, in de buurt is. Het is mogelijk om via de armband geheime berichtjes naar elkaar te versturen. Maar de armband kan nog veel meer als je zelf het heft in handen neemt. Door middel van een smartphone kan je de armband programmeren om verschillende dingen te doen. Daarnaast is het ook mogelijk om dit te doen via de USB-poort van je computer. Tieners kunnen zo tal van nieuwe functies aan de slimme armband toevoegen.

14c95087cce2b625c4acdb3fa06de0a3_original

Jewelbots is op dit moment nog druk bezig om de armband te testen met de doelgroep: tienermeisjes. Aan de hand van hun feedback wordt de armband verbeterd. Later dit jaar wordt de slimme armband in productie genomen.