Karma: Maak je eigen mobiele hotspot en deel data met je Facebook vrienden voor $79

Alhoewel Karma geregistreerd staat als een Amerikaans bedrijf en vorig jaar een van de trotse afstudeerders was aan het Amerikaanse startup programma Techstars, komen de twee founders van het jonge bedrijf – Steven van Wel (voorheen Marvia) en Robert Gaal (voorheen Wakoopa) – gewoon uit Nederland. Een startup waar we trots op mogen zijn, want vandaag lanceert Karma dan eindelijk zijn langverwachte eerste product: Een mifi device waarmee je zelf je eigen Wifi signaal kunt creeeren. Beter nog: Wie zijn Facebook vrienden uitnodigt op zijn netwerk krijgt gratis bonus data.

Internetten in het buitenland is duur, maar ook de kosten van een data abonnement in je eigen land kunnen hoog oplopen. Zou het niet fijn zijn als je je data prepaid koopt, het naar hartelust kunt opwaarderen, maar ook gratis data krijgt wanneer je je netwerk met anderen deelt? Dat is in feite wat Karma doet: Via de website YourKarma.com bestel je een klein Mifi kastje waar een simkaart in zit. Het kastje creeert zijn eigen wifi signaal waar je bijvoorbeeld je smartphone, iPad of laptop op kunt verbinden. Waar je ook bent.

Een Karma kost $79 dollar (+$20 shipping naar Nederland), en is voorlopig alleen geschikt om te gebruiken in de Verenigde Staten. Bij je eerste aankoop krijg je direct 1GB aan data gratis, daarna kun je data bijkopen voor $14 per GB. Maar je kunt er dus ook gratis data bij krijgen als je het product deelt met je Facebook vrienden. Wil iemand verbinding maken met jouw Karma? Even inloggen met zijn of haar Facebook profiel en die persoon krijgt 100MB data gratis om te gebruiken. Beter nog, jouw tegoed wordt ook opgehoogd met 100 MB. Via de website zie je op je dashboard pagina precies hoeveel tegoed je nog hebt of al hebt verbruikt, en wie van je vrienden hebben ingetapt op jouw netwerk.

Karma hoopt via sociale netwerken snel te groeien en zo de mobiele markt behoorlijk op zijn kop te zetten, we zijn benieuwd!