Ken je Second Life nog? Sansar is zijn VR-opvolger en nu in public beta

Ken je Second Life nog? In dat spel kon je een virtueel leven leiden. Sansar is de opvolger van het spel, volledig in virtual reality. De game werd vorig jaar al aangekondigd, maar nu is er eindelijk een openbare betaversie.

In Sansar kun je honderden plekken ontdekken, waaronder musea, theaters en tropische tempels. Sommige plekken zijn alleen leuk om naar te kijken, maar bij andere vind je verhalen en spelletjes. Alles is gratis uit te proberen, dus er is niets dat je tegenhoudt.

Om rond te lopen moet je allereerst een avatar aanmaken. Daarnaast kun je praten met andere mensen en spullen oppakken. Een gebruikelijke MMO-game dus. In het spel kun je ook zelf een virtueel object ontwerpen en uploaden. Denk bijvoorbeeld aan auto’s of stoelen. Je creaties kun je verkopen aan andere gebruikers. Linden Lab, de ontwikkelaar van het spel, wil wel een klein deel van de opbrengsten. Op die manier willen ze zelf draaiend blijven.

Ervaringen maken

Je kunt zelf ook persoonlijke “ervaringen” maken. Drie maak je er gratis, voor meer moet je betalen. Voor 9,99 dollar per maand (euro-prijzen zijn niet bekend) kun je er vijf maken. Hoe meer je betaalt, hoe meer ervaringen je kunt maken. Het duurste pakket, Professional voor 99,99 dollar per maand, geeft je 20 ervaringen en ondersteuning via e-mail, chat en de telefoon.

Het spel is te spelen met een normale computer, maar het is echt ontworpen voor VR-headsets. Je kunt het dus ook spelen met de Oculus Rift en de HTC Vive, al is dat zeker niet verplicht. De betaversie is te downloaden via de website van Sansar.

Sansar