‘Kalanick wil opnieuw de top bereiken en probeert weer CEO van Uber te worden’

Travis Kalanick probeert volgens anonieme bronnen van The New York Times zijn toppositie binnen Uber terug te krijgen. De voormalige directeur van de taxidienst nam in juni zelf ontslag, maar volgens geruchten zou dat onder druk van verschillende investeerders zijn. De raad van bestuur zou op dit moment verdeeld zijn over zijn vertrek.

Kalanick zou het aandeel van de huidige aandeelhouders willen verkleinen. Daardoor kan hij aandelen van personeel opkopen om meer macht binnen het bedrijf te krijgen. Bestuursleden die de voormalige topman steunen zouden in gesprek zijn met SoftBank over een mogelijke investering in het bedrijf. Daarmee zou het aandeel dus verkleind worden.

De top binnen de taxidienst zou echter vrezen dat SoftBank nieuwe leden wil toewijzen aan de raad van bestuur. Die mensen zouden de terugkeer van Kalanick als CEO steunen. Kalanick kan zijn toppositie terugkrijgen als een meerderheid van de raad hem steunt.

Zoektocht naar nieuwe CEO

Uber zoekt op het moment hard naar een nieuwe CEO en Kalanick is bij die zoektocht betrokken. Hij en eensgezinde bestuursleden waren onlangs nog tegen de komst van Meg Whitman, de CEO van Hewlett Packard Enterprise. Op Twitter liet Whitman weten geen interesse te hebben in die positie.

De foto bij dit artikel is beschikbaar gesteld door Flickr-gebruiker Adam Tinworth onder Creative Commons BY-ND 2.0.