Kijken: De Dendrobium is een elektrische hyperauto

Vanda Electrics is tot nu toe nog een vrij kleine startup met slechts twee producten: een elektrische truck en een scooter genaamd de MotoChimp. Het bedrijf speelt zich nu echter flink in de kijker met een samenwerking met Williams Advanced Engineering. De twee bedrijven hebben samen de elektrische, futuristische hyperauto Dendrobium gemaakt, schrijft Road and Track. En jawel: je moet hem uiteindelijk ook kunnen kopen.

De Dendrobium moet voor het eerst getoond worden tijdens de Geneva Motor Show in maart. Maar de eerste beelden van de conceptauto zijn er al en ik word er erg gelukkig van. De auto gebruikt bijvoorbeeld aerodynamische ontwerpen die we kennen van de F1-auto’s. Qua accu hoeven we ons ook geen zorgen te maken, aangezien Williams een expert is op het gebied van accutechnieken. Dat zal dus wel goed zitten.

Dendrobium Vanda

Verder hebben we vrij weinig specificaties op het moment. Wat we wel hebben is een erg tof filmpje en een hele mooie ambitie.

Vanda wil deze auto namelijk in 2018 in gelimiteerde oplage op de markt brengen. Oftewel: jij kunt er straks ook in rijden, al is dat waarschijnlijk wel tegen een flinke prijs. Maar ik zeg: laat maar komen die auto!