Kinsa thermometer voor je iPhone is nu wereldwijd te bestellen voor $20

Vorig jaar in mei schreven we al over het IndieGoGo-project van de Kinsa thermometer. Inmiddels is de “ultra” goedkope Kinsa Smart Thermometer te bestellen voor nog geen twintig dollar.

Kinsa heeft als doel om een real-time kaart van de menselijke gezondheid te maken. Om dat te bereiken hebben ze “the world’s most common medical device” volledig vernieuwd. Het resultaat is de Kinsa Smart Thermometer die je met je smarthpone kunt verbinden om zo een diagnose te kunnen stellen.

Het design van de thermometer is simpel; zo zit er geen batterij, processor of scherm in het apparaatje zelf. Je kunt de informatie aflezen door de thermometer in de koptelefoon-poort van je iPhone te steken. Deze app biedt je dan advies over een eventuele behandeling en waarschuwt je voor serieuze symptomen. Als je het gevoel hebt dat het echt niet goed gaat dan kan je via de app zelfs je dokter bellen of een afspraak maken bij je lokale huisarts.

3020201-slide-th-pkg-605

Bovendien kun je de app gebruiken om te zien hoe het met de gezondheid van je omgeving gesteld is, het zogenaamde “health weather”. Zo kun je zien of er misschien sprake is van een seizoensziekte of dat jij de enige bent die ziek is. Het is ook mogelijk om een gebruikersprofiel aan te maken waarin je je temperatuur over een langere periode bij kunt houden om zo je gezondheid in de gaten te houden.

Kinsa nam dit jaar deel aan de SXSW Accelerator. Meer dan 500 web-based bedrijfjes meldden zich aan voor een plek in de Startup Village. Kinsa werd verkozen tot een van de acht finalisten in de Health Technologies categorie en eindigde vervolgens in de halve finale als een van de laatste drie finalisten.