Kledingwinkel Forever 21 toont Instagram-foto’s met 6400 garen

Kledingwinkels moeten steeds beter hun best doen om het winkelend publiek naar binnen te trekken. Consumenten doen hun inkopen steeds vaker online, maar kledingwinkel Forever 21 heeft de ideale manier gevonden om klanten er toch toe te verleiden even binnen te kijken.

Een enorm scherm van garen spint razendsnel verschillende Instagram-afbeeldingen in elkaar. De verschillende kleuren garen en foto’s wisselen elkaar snel af, zodat er in no time een andere foto in elkaar gedraaid kan worden. Het scherm ziet eruit als een normale display, maar eigenlijk is het onderdeel van een heel complex systeem. Het scherm bestaat namelijk uit 200.000 onderdelen en 6400 garen die het werk doen. Dat zijn enorm veel garen, maar als je het omrekent naar pixels kom je uit op een lage resolutie van 80×80. Elke afbeelding is zo’n anderhalve meter lang en bestaat uit 36 verschillende kleuren.

Het scherm gaat vandaag voor het eerst live in een van de vestigingen in New York en zal de gehele week foto’s in elkaar draaien. Benieuwd hoe dat eruit ziet? Hier kan je meekijken. De livestream blijft 24/7 aan, ook als de winkel is gesloten. Als je graag je eigen foto op het scherm wilt zien, moet je de hashtag #F21ThreadScreen gebruiken op Instagram. Wie weet zie je jezelf terug op dit bijzondere scherm.