Koning Charles start YouTube-kanaal voor het milieu, met hulp van Olivia Colman en Woody Harrelson

Koning Charles start een YouTube-kanaal voor het milieu

Dat de nieuw gekroonde Britse koning Charles het allemaal heel anders ging doen dan zijn moeder, wisten we vanaf het begin al. Maar nu blijkt dat ook in de praktijk: de koning laat zijn eigen mening en focuspunten doorschemeren met de oprichting van een nieuw YouTube-kanaal voor het milieu. En daarbij kreeg hij hulp van bekende namen: Idris Elba, Olivia Colman en Woody Harrelson.

Het nieuwe YouTube-kanaal heet RE:TV blijkt al in maart te zijn gestart en is bedoeld om innovaties en ideeën rondom de klimaatcrisis en crisis rondom biodiversiteit in de spotlight te zetten. Dat zijn onderwerpen waar koning Charles zich al sinds jaar en dag mee bezig houdt. Volgens Variety is het kanaal dan ook een uitbreiding van de non-profit van de Britse koning, die in 2020 werd opgericht. Die non-profit maakte al ruim honderd korte films over innovatieve projecten wereldwijd. De films verschenen eerder op bijvoorbeeld Bloomberg en Waterbear. Toekomstige films kunnen nu dus direct op het kanaal van RE:TV zelf geplaatst worden.

Korte film met acteurs en activisten

Een kanaal als dit kun je natuurlijk niet simpelweg de wereld in slingeren zonder grote aankondiging, zeker niet als het kanaal opgericht is door de Britse koning. En dat gebeurt ook niet. Om de start van het YouTube-kanaal te vieren, heeft RE:TV een korte film gemaakt met best wat bekende gezichten. De film heet The Speeches: 50 years of Speaking Up For The Planet. In de film quoten negentien acteurs en milieuactivisten delen uit speeches van koning Charles zelf. Die speeches zijn gegeven tussen 1970 en 2020, dus voordat hij koning werd, en gaan – logischerwijs – over het milieu.

In de film zien we onder meer de acteurs Idris Elba, Woody Harrelson en Olivia Colman. Maar ook Glenn Close laat zich zien, net als milieuactivist Jack Harries en klimaatactivist Leah Thomas.

Op het kanaal zijn verder al diverse korte films te zien over het milieu, die de afgelopen jaren dus gemaakt zijn door RE:TV.

Beeld: Shutterstock.com