Luuk Figdor (AWS): “Data is een gereedschap, de coureurs zullen het zelf moeten doen”

In aanloop naar de GP van Oostenrijk een nieuwe bonus-aflevering van onze Formule 1 podcast ‘F1 Spoiler Alert’. Tijdens de recente AWS Summit in Amsterdam spraken we met Luuk Figdor over de opkomst van data en data analyse in de sport en hoe dit het werk van de media én de beleving van de fan zal beïnvloeden.

Als Principal Sports Technology Advisor bij Amazon Web Services helpt Figdor teams, clubs en media met het vertellen van verhalen via data, mensen en technologie. Want naast de samenwerking met de Formule 1, levert AWS ook hun data en technologie voor onder anderen NASCAR, de Bundesliga en de grote Amerikaanse sportcompetities zoals de NHL en NFL.

In Amsterdam sprak ik met Luuk over de rol van al die innovatieve technologie. Luuk deelt wat achtergrond informatie over de AWS Insights in de Formule 1 met ons en geeft een inkijkje in hoe bijvoorbeeld ook de regie werkt met al die data. Maar bovenal hoe ook anderen sporten steeds meer data-gedreven raken. Voor atleet, team en club. En de fans.

Maar ook hoe data en technologie wellicht lijken te kunnen voorspellen, maar sport altijd blijft verrassen. Luister mee:

Foto: © AWS / Luuk Figdor