Koploper Solar Team Twente uitgeschakeld bij World Solar Challenge

Solar Team Twente World Solar Challenge 2019

De World Solar Challenge 2019 is voor het Solar Team Twente tot een einde gekomen. De auto van het Twentse team werd tijdens de vierde racedag van de weg geblazen. Zonde, want tot nu toe stond het team aan kop.

Solar Team Twente stond na de eerste racedag al direct bovenaan de ranglijst met zijn zonnewagen Red E. Het Vattenfall Solar Team van de TU Delft probeerde dat gat de afgelopen dagen te dichten, en kwam inderdaad dichterbij. Maar nu is Solar Team Twente dus helemaal uitgeschakeld.

Coureur Evert van der Hoek werd na twintig minuten rijden door een harde zijwind verrast. De auto waaide van de weg af en het lukte niet om het er weer op te krijgen. De Red E rolde van een heuvel af, spinde en belandde ondersteboven in het zand.

Auto beschadigd

De coureur is ongedeerd gebleven, maar dat kunnen we niet voor de auto zeggen. De Red E blijkt zo beschadigd te zijn dat de auto niet verder kan meedoen aan de race. Onder meer de voorwielophanging heeft schade opgelopen.

“Gelukkig is Evert veilig en ongedeerd uit de auto gekomen. Dit is op dit moment het allerbelangrijkste voor het team. We zijn ontzettend geschrokken maar heel blij dat we hier nog met z’n allen veilig staan. Zo’n incident zet de race toch in een bepaald perspectief”, aldus teammanager Annelies Dekker.

Solar Team Twente deed mee aan de Challenger Class van de World Solar Challenge, wat de Formule 1 van zonneauto’s is. Naast Solar Team Twente doen ook de Nederlandse teams Vattenfall Solar Team en Top Dutch Solar Racing uit Groningen mee. Op de eerste dag stonden de drie Nederlandse teams al bovenaan de ranglijst.