Libra Association presenteert zijn raad van bestuur

Facebook, Libra, cryptovaluta

De overgebleven leden van de Libra Association zijn gisteren bij elkaar gekomen om de raad van bestuur te presenteren. Die raad krijgt vijf leden, waaronder projectleider David Marcus van Facebook. De afgelopen weken hebben diverse partners zich teruggetrokken uit het project.

De raad van bestuur van de Libra Association bestaat nu uit onder meer Xapo-CEO Wences Casares, Katie Haun van Andreessen Horowitz en dus David Marcus, schrijft The Verge.

Niet alleen werd de raad benoemd, maar ook de regels van die raad werden gepresenteerd. Zo is nu duidelijk hoe er gestemd moet worden over nieuwe leden voor de raad en voorstellen. Daar is allemaal een meerderheid van tweederde stemmen voor nodig. Ieder raadslid heeft één stem.

Vertrekkende leden

De Libra Association werd in juni aangekondigd met 28 leden. Nu zijn er nog maar 21 over. Visa, Mastercard, Stripe en Mercado page hebben zich allemaal teruggetrokken. Op het laatste moment trok ook Booking – eigenaar van onder meer Booking.com – zich terug, meldt CNBC. Een reden gaf het bedrijf niet.

De andere bedrijven stapten op vanwege de vele kritiek op de Libra Association vanuit diverse landen en organisaties. Regelgevers stellen dat de Libra-cryptovaluta een risico is voor financiële stabiliteit. De munt kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het witwassen van geld en het financieren van terreur.

Uit een aantal landen en organisaties komt inmiddels het verzoek om de ontwikkeling van de munt stop te zetten.

Foto: Shutterstock.com