Korte animatiefilm toont ons de ‘Smartphone Apocalypse’

Die fijne smartphones van ons krijgen steeds meer functies. Ze zijn fijn en handig. In een korte tijd houd je drie mensen tegelijk op de hoogte, in plaats van maar één. En het gaat nog veel makkelijker ook. Steeds meer tijd spenderen we met de smartphone in onze handen.

Even appen, Twitter, Facebook en Instagram checken, kijken of er nog nieuws is. Terwijl je verveelt op de bus wacht of in de trein zit, onderweg naar je werk op de fiets, tijdens je lunchpauze. Maar ook als je met je familie op de bank zit of met vrienden in een restaurant/bar hebt afgesproken, wil je niks missen en pak je minstens drie keer per uur je telefoon.

Yukai Du animeerde een korte film, Way Out. In de film zien we personages die in vervoering zijn gebracht door hun smartphones. Het duurt dan ook niet lang voordat de smartphones de mensen opslokken in de Smartphone Apocalypse. Letterlijk, in dit geval.

Du was geïnspireerd door het boek Alone Together van Sherry Turkle. Of je het nu wel of niet eens bent met de gevolgen van de nieuwe technologieeën, Way Out is het bekijken waard.

Bekijk Du’s website voor meer van haar werk.