KPN komt met eigen smart home dienst

Slimme huishoudelijke apparaten worden steeds populairder. Zo kennen we allemaal de slimme thermostaat van Nest en de Hue-lampen van Philips. Het is een uitkomst om deze apparaten met je smartphone of tablet te bedienen, ook als je niet thuis bent. KPN wil daar mooi op inspelen met een eigen smart home dienst, genaamd Smartlife.

Het bedrijf laat zijn klanten de nieuwe dienst de komende maanden testen. Zo’n 150 klanten mogen de applicatie als eerste proberen. Geïnteresseerden kunnen zich via deze link aanmelden als testklant. Vervolgens hoor je op korte termijn of jij geselecteerd bent.

smarthome

De applicatie zal zich op dit moment alleen nog richten op veiligheid. Smartlife Veilig zorgt ervoor dat de beveiligingssensoren van je huis in verbinding staan met de applicatie. Zodra er iets gebeurd, krijg je daar dus meteen een melding van. Na de eerste tests zal de applicatie uitbreiden naar andere categorieën, zoals Comfort. Dit onderdeel van de app spitst zich vooral toe op de temperatuur in huis.

Volgens KPN hebben gebruikers niets anders nodig dan een slim apparaat, een tablet of smartphone en de Smartlife-applicatie. Het is nog niet bekend welke slimme apparaten compatibel zijn met de app van KPN. Gebruikers die in het bezit zijn van een Hue-lamp van Philips zullen deze in ieder geval wel kunnen bedienen met de dienst van KPN. In de testperiode zal het bedrijf verschillende huishoudelijke apparaten testen met de applicatie. Hoe lang deze testperiode zal duren is niet bekend.